Senaste nytt

Flygande ministrar

emailsson

Medlem
På tal om inget, hur många poäng lyckas våra resande ministrar samla in per år och vilket bonusprogram kan de tänkas föredra? Detta då de inte använder regeringsplanet som transportmedel. Kan det tänkas gå att få reda på genom offentlighetsprincipen?
 

Alf

Medlem
Reseräkningarna är offentliga men troligen syns det inte med vilket flygbolag dom rest. Då får du begära ut faktureringsunderlag från den resebyrå dessa använder, vilket också är offentlig handling. Du lär nog inte se vilket bonusprogram som används. Troligtvis har alla minst EBG hos SAS. Dom får ju inte använda poäng för privat bruk, vilket gäller all statsanställd personal. Att använda poäng för uppgradering lär ju inte heller vara aktuellt eftersom dom har rätt till business klass. Vet faktiskt inte vad dom gör med poängen eftersom det sällan fungerar att använda poäng på en tjänsteresa om man skall ha flexibilitet, vilket men lär behöva i deras fall.

Det kanske finns någon berörd på forumet som kan avslöja lite hemligheter.
 

emailsson

Medlem
Dom får ju inte använda poäng för privat bruk, vilket gäller all statsanställd personal.

Spontant så känns det som en grävande journalist skulle kunna ta reda på vart dessa poäng används till och om det i sådana fall missbrukas. Innehållet i deras tjänstetelefoner bör väl (?!) vara av offentlig karaktär och således borde man kunna få ut inchecknings-SMS:en.
 

Palazzi

Medlem
Har stött på personerna flertalet ggr i luften, och det ser inte värst glassigt ut - Allehanda affärsmän har det minst lika bra.
En gissning är väl att SAS primeras och att EBB är huvudsakligt bonusprogram (finns säkert undantag).

Privatflyg är ju smidigt (och dyrt), men servicenivån är betydligt lägre än internationell business av bättre klass. Känner en person som åkt med planet, och kan säga så mycket som att det inte är fotmassage, champagne och ankpaté.... Finns internet i hela planet, men de sägs åt att använda det sparsamt pga dyra roamingkostnader.

Svensk politiker är nog inget jobb för den som gillar att glassa, i någon aspekt. Det skulle vara om man är jäkligt sugen på fritt inträde på Dramaten, eller liknande :p
 

Agö

Medlem
Jag och Igorius har en god vän som titt som tätt åker med regeringsplanet. Ser trevligt ut, av bilderna att döma.

När jag pendlade Bryssel-Stockholm var det ofta en minister ombord, alltid i C, oftast med SN.
 
Vill man ha små plan men ändå samla bonus så finns ju LH privatjet (vilket förmodligen är billigare än Flygvapnets privatjet...)

Ja, kanske. Vet inte vad LH ligger på (eller vad det kostar att chartra ett eget). Men 10500kr/h är ju inte dyrt för att flyga med Flygvapnet, särskilt inte om man är mer en i planet :)
 

agehall

Medlem
Spontant så känns det som en grävande journalist skulle kunna ta reda på vart dessa poäng används till och om det i sådana fall missbrukas. Innehållet i deras tjänstetelefoner bör väl (?!) vara av offentlig karaktär och således borde man kunna få ut inchecknings-SMS:en.

Det är sådant här som får mig att kräkas. Ärligt talat, vem f-n är intresserad av vad ens riksdagsledamöter gör med sina poäng!?

Så mycket flyger de ändå inte och om de gjorde det, så vore det mer intressant att titta på varför de spenderar så mycket tid på att resa. Men i jante-sverige är det förstås lättare att fokusera på förmånen att man får poäng för det väcker avundsjuka.
 
Toppen