Is Quinoa a Good Grain for Diabetics to Eat?
Såklart det höjer blodsockret. Men det gör det långsamt.
Det står inte i texten vad brödbiten var bakad på (fullkorn?) så det är svårt att säga något om det. Kakan var socker-fri enligt texten. Konserverad frukt och muffins ser jag ingen bild på, har svårt att avgöra om det var en del i diabeteskost eller fel utdelad normal frukost.
Jag har själv skaffat en blodsockermätare och testat vid en mängd olika tillfällen. Då jag är frisk så har jag en normal insulinproduktion och blodsockret är väldigt jämnt. Den enda dippen, vilket för övrigt är det normala, är cirka en halvtimme
efter matintag, detta då de langerhanska cellerna skickar ut insulin med marginal så att sockret verkligen åker in i cellerna.
Så länge du är vuxen och i övrigt frisk, så ska du självklart äta det du själv tror på, jag har inte påstått något annat.
Jomenvisst, så kan det vara.
Visst är det som du säger.
Men socker är livsviktigt, det är den enda energin som hjärnan använder. Så vi måste få i oss socker, annars dör vi.
Omättat fett (som i margarin) är nyttigare för kroppen än mättat fett (som i smör), det gäller för alla.
Vilket skulle bevisas.
Substantivet "människa" är rent grammatiskt till sitt genus femininum. Liksom båtar är femininum (förutom bogserbåtar). Så om man inte vet vilket kön personen har så är det grammatiskt mest korrekta att skriva
hon.
Genus (språkvetenskap) | Wikipedia
"Spår från äldre svenska lever dock kvar, exempelvis omtalas 'klockan' och 'människan' som hon."
Tack för många bra kommentarer och nu vet jag också att människan är en "hon". ;-)
Kroppen behöver kolhydrater, ja. MEN...
Om man istället tar energin från fett istället för kolhydrater kommer levern att göra om fettet till kroppens egna "kolisar" - Ketoner. Dessa förser hjärnan med vad den behöver. Det finns personer som ätit så gott som noll kolhydrater under flera år - man dör således inte av att dra ner på eller utesluta kolhydrater. Om någon av er följer "Mästarnas mästare" på SVT kanske noterade diskussionen mellan Tommy Söderström och Mattias Sunneborn? Mattias förklarade för Tommy varför han inte åt kolhydrater... Så det är
felaktigt att man dör utan socker.
Problemet med påslag av insulin är att insulinet kapslar in fettcellerna och kroppen förbränner inget fett förrän alla kolhydrater är borta. Det är därför många går ner i vikt när de slutar peta i sig mängder av kolhydrater.
Sen kan jag för lite för att kunna förklara varför jag blev av med min migrän, min vän blev av med psoriasis och astma som han dragits med i alla år.
"Frukt är godis", det känner vi väl igen? En banan innehåller nästan lika mycket socker som en burk CocaCola. Resultat - insulinpåslag.
Vad gäller den konserverade frukten skulle jag gissa på att den ligger på va 10-20% socker. Beroende på val av frukt och vad den skvalpar i.
Det är säkert många som anser att personen fått vad den beställt men många diabetiker typ 2 som testat LCHF anser det inte. Jag tycker att det är bra att frågan lyfts och att det blir ett större medvetande kring det här. Jag tror mer på bra kost än att dämpa åkommor med medicin eller operationer. För det har blivit väldigt mycket kolesterolsänkande medicin, insulin, fetmaoperationer, lightprodukter fyllda med skräp...
Jag vill se den feta laxen, kyckling med skinnet på, fettsprängd mör köttbit, feta såser eller kryddsmör, hummer för all del, skaldjur, avokado, feta ostar, köttrik korv, ägg, bacon, äkta fet grädde och smör... Det blir jag mätt på. Alla dar i veckan! ;-)
Att det skapar en sån jäkla debatt bara för att det finns personer som påstår sig må bra av att skippa sockret?