Senaste nytt

Comiso Aeroporto - Helt ny flygplats på Sicilien

Palazzi

Medlem
Det är inte ofta, men ibland händer det faktiskt att helt nya flygplatser dyker upp på radarskärmen - Sicilien öppnar ,glädjande, sin första nya flygplats på årtionden.

Den gamla militärflygplatsen Comiso, på Siciliens sydvästra hörn, har mellan åren 2004-2007 genomgått en grundlig renovering och landningsbanan har förlängts till 2.400m för att kunna ta emot större flygplan. Det dröjde trots snabb renovering ända till den 30:e Maj 2013 innan ett godkännande om kommersiell trafik fanns på plats.

Första större bolag att landa på flygplatsen blir franska bolaget Transavia ,den 23:e Juli i år, och därefter följer Ryanair med tre nya linjer i September. Det Maltesiska charterbolaget Medavia har redan påbörjat flygningar med mindre flygplan, bokningsbara på "www.aerosudfly.com".

Medavia's flygningar till Malta kommer att ha fasta priser om 75€. Kanske något för vår egen maltes @Alx?:rolleyes:
Prisexempel med Ryanair är 700-1.000kr T/R från London Stansted.

Förutom närheten till staden Comiso erbjuder flygplatsen korta bussturer till staden Ragusa, som är ett av Unescos mer kända världsarv. Undertecknad har själv besökt platsen och den genererar verkligen positiva intryck! :)

Jag har tyvärr inte hittat information om allmänna faciliteter på flygplatsen, men det kommer troligen i samband med att de första Ryanair-resenärerna strömmar in. Vi på businessclass.se hyser givetvis också förhoppningar om reguljära flyglinjer.

Länk till flygplatsen: - AEROPORTO DI COMISO - RAGUSA - Sito ufficiale Aeroporto degli Iblei
 

henrik l

Medlem
Hmmm, du menar väl syd-östra hörnet:p:D

Påminner dessutom lite om läget som Trapani's flygplats har i förhållande till Palermo´s, men här ligger man på lite lagom avstånd från Catania. Nu har jag inte varit på den delen av ön på mer än snart 15-år, men då var inte vägarna de mest snabbframkomliga. Fördelen med PMO, TPS och CTA är att man har nära till motorvägen om man vi ta sig en bit bort. Men för den som vill semestra på syd-östra Sicilien framstår Comiso som ett smidigt alternativ. Även om man flyger till CTA tar det sin lilla tid att ta sig ner. Jag körde MC från Catania till syd-östra hörnet 1998 och det tog betydligt längre tid än beräknat. Men som med Sicilien i övrigt är det väl värt ett besök.
 
Last edited:

Agö

Medlem
Spännande! Har ännu inte besökt Sicilien. Men Transavia är väl holländskt och inte franskt?
 

Palazzi

Medlem
Haha, ska givetvis vara sydöstra..

Transavia är mycket riktigt holländskt, men denna gång handlar det om det franska dotterbolaget '' Transavia France''
 
Toppen