Senaste nytt

SAS koncernen slutför försäljning och leaseback av 19 reservmotorer

Press release:

Som en del av SAS nya plan, 4 Excellence Next Generation 4XNG, som nyligen lanserades för att förbättra den finansiella ställningen för SAS-gruppen, har SAS tecknat ett avtal om försäljning och leaseback av 19 reservmotorer.

Det finns två köpare, San Francisco-baserade Willis Lease Finance Cooperation, WLFC och Dublin-baserade Willis Mitsui Engine Support, WMES. Transaktionerna är indelade i fyra delar, varav den första redan är genomförd och resten beräknas vara klar i mitten av mars. Marknadsvärdet av affären uppskattas till 120 miljoner dollar.

"Vi är mycket glada över att ingå ett långsiktigt samarbete med Willis och Willis-Mitsui", säger Göran Jansson, SAS koncernens CFO. "Willis är en av världens största motorlease-företag och är ett kvalitetsvarumärke i branschen.
En del av vår plan, 4XNG, för ett lönsamt SAS är att öka likviditeten genom försäljning av tillgångar, och med detta partnerskap och avtal genomför vi nu den första av våra försäljningar.

"Denna transaktion med SAS är en milstolpe för Willis och vårt joint venture leasingföretag Willis-Mitsui. Inte bara för dess storlek utan också för dess komplexitet", säger Charles F. Willis, Chairman och CEO för Willis Lease Finance Corporation. "Vi är glada över detta avtal med SAS och vi ser fram emot ett långt och givande partnerskap."

För mer information, kontakta:
SAS Pressjour, +46 8 797 2944

SAS Group Investor Relations
SAS offentliggör denna information enligt svensk lag om värdepappersmarknaden och/eller svensk lag om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 28 februari 2013 kl. 15.00.

Denna information skickades av Cision Pressmeddelande, Pressinformation & Newsroom | Cision Wire Följande filer finns att ladda ned:
http://mb.cision.com/Main/290/9377681/97072.pdf PDF SAS koncernen slutför försäljning och leaseback av 19 reservmotorer
 
Willis är nog en bra partner för en Lease back affär och Charlie Willis är en mycket skarp person som är man kan ha mycket intressanta diskussioner med, sedan vet han ju även vilka möjligheter o svårigheter det är med flygbolag då han äger Iskand air på Hawaii
 
Toppen