Senaste nytt

Kinesisk höjdare flippade ut när han kom sent till gaten

Dr. Miles

Expert
Händelsen tog plats på Kunming flygplats i Yunnan provinsen, södra Kina förra veckan.

Yan Linkun, politisk höjdare i Yunnan provinsen, Kina, han flippade ut totalt när han kom till gaten för sent och missade sin flight två gånger.

Han hade bokat flight till Guangzhou som skulle avgå kl. 11:05, men han åt frukost med familjen på flygplatsen fram till 10:45 och han missade flighten.
Han blev ombokad till en senare flight som skulle avgå kl. 13:00 men han lyssnade inte på avgångsutrop och missade IGEN.

Efter att han missade två flighter samma dag flippade han ut totalt och började kasta datoer, rev sönder kablar, försökte att förstöra glasvägg genom att slänga skylten.

En av hans kommentar under utbrott var: "Jag är First class passagerare!".

Utbrottet börjar runt 1:30.
[video=youtube;zPp7vkbYq78]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zPp7vkbYq78[/video]

Från annan vinkel med ljud.
云南政协委员2013.02.19因误机打砸昆明长水机场事件(有声版) - YouTube
 

Jonas C

Medlem
Finns en liknande video med en kvinna i Hong Kong som missade flyget. Flygbolaget var däremot snälla nog att boka om henne gratis.
 

Tjaeng

Medlem
Haha, "Gapa högst vinner" och "Nyfiken i en strut" i fulländad kombination. Tufft att svara på vilket av dessa, tillsammans med "spotta på trottoaren" som borde nomineras till Kinas nationalsport. Med tanke på reaktionen får man anta att planet fortfarande står på marken men att gaten stängt? Snygg touch när gate-agenten backar över avspärrningen och ställer sig i folkhopen med armarna i kors :p
 

Tjaeng

Medlem
Jag gissar att de visste vem han var (politisk höjdare) och vågade inte ingripa.

Enligt lokala och internationella mediakällor handlar det om en medlem i CPPCC, dvs parlamentets "överhus" där man sätter industrimagnater, mediastjärnor och släktingar till folk med riktig makt i utbyte mot att de sjunger partiets lov. Enligt Baidu är han vice styrelseordförande i ett konglomerat baserat i Guangdong men håller ett mandat i Yunnan. Då han ser rätt ung ut också är handlar det med största sannolikhet om son/bror/kusin/svåger/före detta assistent/skolkamrat till nån högt uppsatt.
 
Last edited:

Dr. Miles

Expert
Enligt lokala och internationella mediakällor handlar det om en medlem i CPPCC, dvs parlamentets "överhus" där man sätter industrimagnater, mediastjärnor och släktingar till folk med riktig makt i utbyte mot att de sjunger partiets lov. Enligt Baidu är han vice styrelseordförande i ett konglomerat baserat i Guangdong men håller ett mandat i Yunnan. Då han ser rätt ung ut också är handlar det med största sannolikhet om son/bror/kusin till nån högt uppsatt.
Ja, det var nog lite fel tolkning.

Han var medlem av 中国人民政治协商会议全国委员会 (Wikipedia på svenska).
 
Toppen