Att driva en restaurang betyder långa arbetsdagar och hårt arbete. Att göra det i lyxklassen är ännu värre.

När man checkar in på ett lyxhotell, eller har reserverat bord på ett lyxhotells restaurang, förväntar man kvalitet och en extraordinär upplevelse. Det kostar ju, så det skall också smaka.

En kedja som InterContinental försöker uppfylla dom kraven med bland annat specialframställd honung, kvalitetschampagne (500.000 flaskor årligt) och 27 miljoner bakverk gjorda i hotellens kök på ett år.

Kedjan fyller 70 år i år, och varumärket är utan tvivel ett av de mest kända i det högsta segmentet av hotell. När man tittar på det kulinariska, har kedjan haft kockar som Pierre Gagnaire, Daniel Corey, Vikas Khanna, Theo Randall, Sam Leong, Jason Atherton och Gordon Ramsay engagerade, och så har man hela nio Michelinrestauranger i portföljen.

Men i tal är här en bild av vad man använder och serverar på ett år – inte illa!

 

What a year of luxury dining in numbers looks like

Ett år hos InterContinentals restauranger

Photo: InterContinental Hotels & Resorts

I runda tal betyder 80 miljoner måltider 8 måltider per dag till varje levande svensk medborgare varje dag i ett helt år.

Om du får lust att bo på ett InterContinental-hotell, hitta det (och få ett bra pris på ditt rum) i vår hotellsektion.