Cathay Pacific kommer introducera ett nytt serveringskoncept ombord långlinjerna i affärsklass under det kommande året. Detta nya koncept kommer ge passagerarna större möjligheter att själva bestämma över antalet rätter de kommer serveras ombord.

Under en pressträff i Toulouse, innan leveransflygningen av bolagets första Airbus A350-1000, presenterades konceptet som ger passagerarna möjlighet att välja mellan flera rätter från en à la carte-meny med många alternativ – upp till tre val av aptitretare och upp till sex olika huvudrätter. Men det finns också möjlighet att välja färre rätter för den som vill, eller beställa en mindre ”kvällsservering”.

Den förnyade menyn kommer att ha lättare och mer hälsosamma alternativ enligt flygbolaget, även om provmenyerna ännu inte har bestämts. Stekt lammrack med mintsås, ris i hummersoppa, nudelrätter, och ’char siu’-grillat fläsk är rätter som är under övervägande.

Frukostservering ombord Cathay Pacific i affärsklass kommer förändras. Flygbolaget skär ned på sitt nuvarande frukostutbud och kommer istället införa ett ”room service”-koncept där passagerarna kommer få kryssa i sina val. De kommer erbjudas en full frukostservering eller ett ”express”-alternativ bestående av bröd, bakverk och kaffe.

Utan tvekan så är de nya koncepten utformade för att både spara tid ombord och skära ned på kostnaderna.

”Vi har lyssnat på våra resenärer och vad de talade om för oss var att det är fyra olika områden som är viktiga när kommer till servering i affärsklass: högre kvalitet på de som serveras, mer samverkan med våra besättningar, ett bättre personaliseringsprogram och mer kontroll över hur de äter sin mat ” säger Kinto Chan.